logoretinarvn at

Workshops ‘’Omgaan met gasten met dementie’’ voor toeristische bedrijven

De zeven gemeenten in het Rijk van Nijmegen bieden de lokale toeristische bedrijven dit najaar de workshop ‘Omgaan met gasten met dementie’ aan. Hiermee wil de regio een meer zorgeloze en prettige vakantie voor toeristen met dementie mogelijk maken.

Binnen het RvN 2025 project ‘Zorgeloos op vakantie’ werken de gemeenten in het Rijk van Nijmegen, onder aanvoering van de gemeente Berg en Dal, samen met Rabobank Rijk van Nijmegen, RBT KAN en de Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal (STER) aan workshops die medewerkers van toeristische bedrijven helpen in het leren omgaan met gasten met dementie. Onderwerpen die in de workshop aan de orde komen, zijn onder andere: hoe herken ik beginnende dementie bij mijn klanten, hoe kan ik het beter begrijpen en hoe kan ik vanuit dat begrip mijn gedrag aanpassen zodat er een goede relatie ontstaat? De workshops worden georganiseerd en begeleid door Home Instead Thuisservice Nijmegen en worden vanaf komend najaar aangeboden.

Het Rijk van Nijmegen biedt toeristen een rijk aanbod van natuur, cultuur en recreatiemogelijkheden. Het grote zorgaanbod in de regio biedt kansen voor het aantrekken van aanvullende doelgroepen die tijdens hun verblijf specifieke zorg nodig hebben. Het RvN 2025 project ‘Zorgeloos op vakantie’ speelt op deze kansen in door toeristische bedrijven en zorgaanbieders bij elkaar te brengen. STER-manager Erik de Gans en wethouder en aanjager van het project Sylvia Fleuren zijn eensgezind: 'Ook voor mensen met dementie is het Rijk van Nijmegen een prachtige en gastvrije regio om te genieten van een heerlijke vakantie. '

Bijdragen, deelnemen en/of op de hoogte blijven?
Please wait
Uitgelichte projecten:

Duurzaam en Gezond aan tafel

Het eten van groenten en fruit heeft een substantiële invloed op de gezondheid van mensen. Regionale samenwerking tussen landbouw en zorg is een kans om lokale streekproducten te verbinden met grootkeukens van zorgorganisaties in het belang van de patiënt.

Gemeente Berg en Dal
Gemeente Beuningen
Gemeente Druten
Gemeente Heumen
Gemeente Nijmegen
Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Wijchen
Rabobank

© RvN 2025 - webdesign: Cross Media Creations - disclaimer inloggen