RvN2025
StartUp Nijmegen aanjager Dick Bos met het onderzoeksteam

StartUp Nijmegen, de Bedrijfskundewinkel van de Radboud Universiteit en RvN 2025 starten eind juli een onderzoek naar de voorkeuren en behoeftes van startende ondernemers in de zeven gemeenten van het Rijk van Nijmegen. De uitkomsten moeten leiden tot betere voorzieningen en uiteindelijk een grotere kans op succes voor startups in de regio.

Binnen de gemeenten van het Rijk van Nijmegen bestaan er al verschillende voorzieningen voor beginnende bedrijven. Er bestaat echter nog geen eenduidige strategie om de effectiviteit te bevorderen. Daarom initieert het succesvolle StartUp Nijmegen, dat momenteel werkplekken en begeleiding aan 60 ondernemers biedt, een regionaal onderzoek. Hiermee wil het bestuurders en ondernemers de benodigde inzichten verschaffen in het starterslandschap van het Rijk van Nijmegen en handvatten bieden voor de verdere ontwikkeling van een effectief startup ecosysteem.

Het onderzoek, dat tot 1 oktober loopt, wordt mogelijk gemaakt door de beweging RvN 2025, waar StartUp Nijmegen een onderdeel van is. De uitvoering ligt in handen van de Bedrijfskundewinkel van de Radboud Universiteit Nijmegen In november worden de resultaten gepresenteerd aan de startende ondernemingen,  de gemeenten, wethouders en afdelingen economische zaken.

  • Pinterest
Bijdragen, deelnemen en/of op de hoogte blijven?
Please wait
Uitgelichte projecten:

De nieuwe winkelstraat

Onze winkelgebieden zijn het hart van de samenleving, een ontmoetingsplek, een belangrijke functie in het voorzieningenniveau. Toch hebben winkelgebieden het moeilijk. Er moet geïnnoveerd worden, veranderen naar De Nieuwe Winkelstraat, als ware het één warenhuis die zowel on- als offline optimaal aansluit bij de klanten van vandaag en morgen. Deze transitie vraagt heel veel veerkracht, flexibiliteit en verandering van ondernemers, vastgoedeigenaren, overheid, ondernemersverenigingen etc. Dat gaat zeker niet vanzelf, dat vereist kennis, regie, samen presteren en nieuwe business modellen.

Gemeente Berg en Dal
Gemeente Beuningen
Gemeente Druten
Gemeente Heumen
Gemeente Nijmegen
Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Wijchen
Rabobank

© RvN 2025 - webdesign: Cross Media Creations - disclaimer