logoretinarvn at

Op initiatief van Rabobank Rijk van Nijmegen vond op 10 juli de Openingsdialoog Financiële Zelfredzaamheid plaats. Maar liefst 37 personen van 23 organisaties waren aanwezig om mee te denken over de vraag “Hoe kunnen wij door (vernieuwde) samenwerking de financiële zelfredzaamheid van de inwoners van de regio versneld bevorderen?”

Het gaat daarbij om organisaties die ieder op hun eigen manier betrokken zijn bij het thema ‘financiële zelfredzaamheid’. Of het nu gaat om voorlichting & preventie, schuldsignalering, hulpverlening, of ontwikkeling en nazorg. Naast de organisaties waren ook twee ervaringsdeskundigen aanwezig die hun eigen ervaring met de financiële hulpverlening konden delen met de aanwezigen.

Alle organisaties deelden elkaar pluimen uit voor hun huidige werk en kregen een vraag mee waarop ze tijdens de zomer kunnen knagen. Een goede basis om op 18 september de bijeenkomst een vervolg te geven. Dan brengt iedere partij een concreet thema in waarmee we meer impact kunnen genereren in de regio Rijk van Nijmegen. Hieruit wordt een keuze gemaakt om concreet samen mee aan de slag te gaan.

Financiële Zelfredzaamheid maakt onderdeel uit van Rijk van Nijmegen 2025.

rsz 20170710 152156

Uitgelichte projecten:

Radboud Health Accelerator

Een ecosysteem waar Radboud Universiteit en Radboudumc samen met het (corporate) bedrijfsleven en financiers excelleren op het gebied van Life Sciences & Health (LS&H) en innovaties in de LS&H naar de markt brengen.

Gemeente Berg en Dal
Gemeente Beuningen
Gemeente Druten
Gemeente Heumen
Gemeente Nijmegen
Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Wijchen
Rabobank

© RvN 2025 - webdesign: Cross Media Creations - disclaimer inloggen