RvN2025

Op initiatief van Rabobank Rijk van Nijmegen vond op 10 juli de Openingsdialoog Financiële Zelfredzaamheid plaats. Maar liefst 37 personen van 23 organisaties waren aanwezig om mee te denken over de vraag “Hoe kunnen wij door (vernieuwde) samenwerking de financiële zelfredzaamheid van de inwoners van de regio versneld bevorderen?”

Het gaat daarbij om organisaties die ieder op hun eigen manier betrokken zijn bij het thema ‘financiële zelfredzaamheid’. Of het nu gaat om voorlichting & preventie, schuldsignalering, hulpverlening, of ontwikkeling en nazorg. Naast de organisaties waren ook twee ervaringsdeskundigen aanwezig die hun eigen ervaring met de financiële hulpverlening konden delen met de aanwezigen.

Alle organisaties deelden elkaar pluimen uit voor hun huidige werk en kregen een vraag mee waarop ze tijdens de zomer kunnen knagen. Een goede basis om op 18 september de bijeenkomst een vervolg te geven. Dan brengt iedere partij een concreet thema in waarmee we meer impact kunnen genereren in de regio Rijk van Nijmegen. Hieruit wordt een keuze gemaakt om concreet samen mee aan de slag te gaan.

Financiële Zelfredzaamheid maakt onderdeel uit van Rijk van Nijmegen 2025.

rsz 20170710 152156

  • Pinterest
Uitgelichte projecten:

De nieuwe winkelstraat

Onze winkelgebieden zijn het hart van de samenleving, een ontmoetingsplek, een belangrijke functie in het voorzieningenniveau. Toch hebben winkelgebieden het moeilijk. Er moet geïnnoveerd worden, veranderen naar De Nieuwe Winkelstraat, als ware het één warenhuis die zowel on- als offline optimaal aansluit bij de klanten van vandaag en morgen. Deze transitie vraagt heel veel veerkracht, flexibiliteit en verandering van ondernemers, vastgoedeigenaren, overheid, ondernemersverenigingen etc. Dat gaat zeker niet vanzelf, dat vereist kennis, regie, samen presteren en nieuwe business modellen.

Gemeente Berg en Dal
Gemeente Beuningen
Gemeente Druten
Gemeente Heumen
Gemeente Nijmegen
Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Wijchen
Rabobank

© RvN 2025 - webdesign: Cross Media Creations - disclaimer