logoretinarvn at

Burgers zijn steeds meer verantwoordelijk voor zichzelf én voor elkaar. Ieder mens moet gelijkwaardig en volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Wat vraagt dit van burgers, overheden, bedrijven en organisaties? Kunnen we door verschillen heen de eigen kracht en sociale relaties versterken en talenten benutten? Hoe maken we zorg, ondersteu-ning, onderwijs en werk toegankelijk voor iedereen?

Wat: Het Diversiteitscafé
Waar: De Villa Nijmegen (Oranjesingel 42, Nijmegen)
Tijd: 17.00 uur – 19.00 uur
Wanneer: 6 juli

Ontmoeting, succesverhalen, knelpunten en verbinding staan centraal in het Diversiteitscafé. Gastheren Turgay Tankir en Igor van der Vlist ontvangen maandelijks van 17.00 uur tot 19.00 uur diverse gasten om te praten over diversiteit in de breedste zin van het woord. Informeel, ongedwongen en samen met u!

Programma – Mengen en mixen of lekker apart?
De zin en onzin van maatschappelijke inclusie

We bespreken de maatschappelijke ontwikkelingen rondom het thema inclusie. Ondanks veelvuldige pogingen tot een gemengde maatschappij, lijkt er steeds meer een scheiding te ontstaan tussen allerlei groepen. We gaan in gesprek met Saïd Bouharrou (ondernemer en moskee-bestuurder). Saïd is een Nijmeegse jongeman met een Marokkaanse achtergrond. Zijn vader is jaren geleden als gastarbeid naar Nederland gekomen. Hij heeft rechten gestudeerd, en is ondernemer en moskee-bestuurder. Sinds begin 2016 is hij woordvoerder van de Raad van Ma-rokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) en lid van de Raad van Toezicht van antidiscriminatiebureau Ieder1Gelijk.

Voor deze bijeenkomst zijn bovendien verschillende maatschappelijke organisaties uitgeno-digd die hun ervaringen over het thema inclusie zullen delen. Door hen verschillende vragen voor te leggen, wordt het publiek bij deze editie van het Diversiteitscafé actief betrokken bij de bijeenkomst.

U bent van harte welkom! Optioneel: Maak uw avond compleet met een cultureel menu-arrangement in het restaurant. Reserveren? Neem dan contact op met De Villa via 024-3223606. We zien u graag terug bij een/meerdere avonden in Het Diversiteitscafé!

 

Bijdragen, deelnemen en/of op de hoogte blijven?
Please wait
Uitgelichte projecten:

Versneld naar een duurzame woonomgeving

In het Rijk van Nijmegen staan meer dan 100.000 woningen. Met dit project willen we een versnelling aanbrengen in het verduurzamen van deze woningvoorraad. Naast de vele initiatieven die er al zijn, willen we toewerken naar een vliegwiel waarin we kennis, kunde, geld, denk- en werkkracht verenigen.

Gemeente Berg en Dal
Gemeente Beuningen
Gemeente Druten
Gemeente Heumen
Gemeente Nijmegen
Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Wijchen
Rabobank

© RvN 2025 - webdesign: Cross Media Creations - disclaimer inloggen