logoretinarvn at

Nederland circulair! stimuleert mensen en organisaties om circulair te ondernemen en innovatiever te produceren, consumeren, financieren en organiseren. Met De Groene Zaak trekken we het land door om ondernemend Nederland op de hoogte te brengen van de mogelijkheden en voordelen van circulair ondernemen.

Dit doen we door regiobijeenkomsten te organiseren, waarbij we koplopers uitnodigen om andere ondernemers te inspireren. We nodigen je graag uit op de bijzonder locatie De Smeltkroes in Nijmegen voor de inspiratie-bijeenkomst Circular Economy Booster!

Programma

13.30 Inloop 

14.00 - 14.15 Opening door Johnny Kerkhof

14.15 - 15.15 Keynotes van lokale ondernemers:

  • Bauke Smits (Studio in de Maak / LokaliteitenKabinet)
  • ​Spaak / ARN: uitkomst Gelderland Circular Challenge is co-venture tussen ARN en jonge student ondernemers

15.15 - 15.30 Pauze

15.30 - 16.45 Workshop 

  • The True Value door Bernd Hendriksen, Partner KPMG Sustainability

16.45 - 17.00 Wrap-up

17.00 - 18.00 Netwerkborrel

Met lokaal gebrouwen bier en bijzonder smaakvolle biosnacks!


Voor wie?

Voor alle ondernemers die werken aan een circulaire economie of geïnteresseerd zijn hieraan mee te werken.

De Smeltkroes

Deze middag vindt plaats op een bijzonder locatie; De Smeltkroes. Dit is dé bedrijfsverzamelplaats voor makers in de regio Nijmegen. Direct aan de Waal, in de voormalige Honigfabriek, staat het ‘maken’ centraal. In één pand bevinden zich zowel instrumentenbouwers als webdesigners. Keramisten en bierbrouwers. Edelsmeden en grafisch vormgevers.

Dit platform voor creatieve ondernemers is opgericht door architect Bas de Vries, meubelmaker Bauke Smit en productontwerper Wimke van den Heuvel. Oude ambachten en nieuwe technieken komen hier samen. Kruisbestuiving tussen verschillende ondernemers leidt in De Smeltkroes tot nieuwe interdisciplinaire samenwerkingsverbanden en veel nieuwe bedrijvigheid.

Aanmelden

Meld je aan via deze link.

Uitgelichte projecten:

Young in Business

De community Young in Business richt zich op studenten die zelfstandig ondernemerschap overwegen of reeds voor zichzelf begonnen zijn. In samenwerking met regionale business partners en maatschappelijke partners worden de studenten hierin begeleid.

Gemeente Berg en Dal
Gemeente Beuningen
Gemeente Druten
Gemeente Heumen
Gemeente Nijmegen
Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Wijchen
Rabobank

© RvN 2025 - webdesign: Cross Media Creations - disclaimer inloggen